Dutch Rhino's

Rhinoceros wordt gebruikt in diverse sectoren, variërend van product design, architectuur, sieraden ontwerp, botenbouw, beeldhouwkunst tot hobby. Hieronder een eerste overzicht van Nederlandse Rhino-gebruikers.

Hans van Leeuwen

Van beroep chemisch analist. Interessegebied: alles wat met CAD te maken heeft (ook theorie), stereofotografie (en dus ook het maken van stereo's met de computer), jazz en klassiek.
Tevens contact-adres voor Dutch Rhino's.

email adres van Hans van Leeuwen

Gijs de Zwart

Rhino is niet meer weg te denken bij het ontwerpen en visualiseren van producten. Met name de vrijheid die bij Solid modelers ontbreekt maakt Rhino een krachtige ontwerptool, waarmee elke denkbare vorm te realiseren is. Alle renderingen zijn gemaakt met Flamingo.

email adres van Gijs de Zwart

David Rutten

Als architectuur student heb ik zowel te maken met concept schetsen als presentatierenderingen. Op beide gebieden is Rhino onovertroffen software. Bijzonder geschikt voor snelle wireframe modellen, of om in luttele dagen een volledig 3D-model van een bouwwerk te modelleren en te renderen.
web site van David Rutten

Erik Hondebrink

Orthopedisch schoenmaker. Met de systemen die nu voor het ontwerpen van leesten en steunzolen op de markt zijn heb ik geen volledige controle over ieder denkbaar organisch gevormd oppervlak. In Rhino heb ik een modelleer methode gevonden die wel voldoet.

email adres van Erik Hondebrink

Louis van Reede

Beeldhouwer.
Schaal gerendered in Flamingo.

web site van Louis van Reede

Sander Meerkerk

Opleiding fijnmechanische techniek. Momenteel technisch specialist in dienst van Oracle Nederland B.V. (business intelligence en data warehousing). Speciale interesses: zodanig vaardig worden met Rhino dat zonder meer iedere denkbare vorm gevisualiseerd kan worden (vnl. voertuigen).
emailadres van Sander Meerkerk

Jan Kupers

web site van Jan Kupers

Rinus Roelofs

Beeldhouwer. Ik gebruik Rhino voor het ontwerpen en visualiseren van mijn beelden. Uitvoering daarna via rapidprototyping, frezen, of construeren vanuit de tekeningen. Maar soms ook alleen illustratie of animatie.

web site van Rinus Roelofs

Dick Klingens

Leraar wiskunde en eindredacteur van Euclides (blad Ned. Ver. van Wiskundeleraren), medewebbeheerder van NVvW en webbeheerder van Ars et Mathesis.
Ik gebruik Rhino voor het maken van (niet-)alledaagse wiskundige ruimtelijke figuren.

web site van Dick Klingens

Erik Sijmons

Designer voor Samsonite voor meer dan 15 jaar. Uiteindelijk heb ik een 3D programma gevonden waarmee ik vormen op een vrij snelle manier kan creëren en presenteren. Voor Samsonite is er een eenvoudige uitwisseling met het 3D engineering pakket van UniGraphics
emailadres van Erik Sijmons

Lucas Rijnders

Ontwerper.

emailadres van Lucas Rijders